Welkom bij de Banenkiezer ®!

De Banenkiezer ® is ontwikkeld met het doel om werkzoekenden in de regio op efficiënte- en tegelijkertijd amusante wijze aan een passende baan te helpen binnen een periode van 2-3 maanden.

Door de juiste toepassing van het instrument kan het aantal werkzoekenden binnen de gemeente geleidelijk worden verminderd waardoor een aanzienlijke besparing op uitkeringsgelden kan worden bereikt.

Afhankelijk van de hoeveelheid vacatures binnen de regio, kan binnen de periode van één jaar een reductie van 5%-10% op de verstrekte uitkeringen worden gerealiseerd.

In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een standaard wwb uitkering die de Gemeente € 16.000 per jaar kost en een groep van 1200 uitkeringsgerechtigden, waarvan een percentage binnen de aangegeven periode - mede dankzij hun Banenkiezer ® loopbaanprofiel en de begeleiding door de werkcoaches - een passende baan vindt. Deze succesvolle werkzoekenden noemen wij banenkiezers.

Onderstaande tabel toont - afhankelijk van de succesrates - de besparingen op uitkeringsgelden.

succesrate (%)
succesrate
(aantal banenkiezers)
Gerealiseerde besparing
Gerealiseerd rendement (factor)
1%
12
€ 192.000
20
2%
24
€ 384.000
40
5%
60
€ 960.000
100
10%
120
€ 1.920.000
200

* De investering in de volledige licentie (GOUD/PLATINA) bedraagt € 8 per profiel bij een afname van 1200 profielen.

Meer informatie over de licentie

Ontwikkelaar/licentiegever: Personal Potential

Pilot uitgevoerd bij Werkplein Twente, 12-15 februari 2016

Personal Potential maakt gebruik van valide HR instrumenten om de competenties en loopbaanmogelijkheden van mensen in kaart te brengen en is bij de start in 1998 tijdens de ontwikkeling van de PPA wetenschappelijk begeleid door de vakgroep Psychologie & Communicatie onder leiding van Prof. dr. E.R. Seydel van de Universiteit Twente. De door Personal Potential gebruikte HR instrumenten zijn door de vakgroep goedgekeurd voor de toepassing in het kader van loopbaanontwikkeling en -begeleiding.