Spin-offs van Personal Potential

Personal Potential

Personal Potential is in 1997 opgericht vanuit de visie om een bijdrage te leveren aan de mondiale ontwikkeling van het menselijk potentieel, en doet dit via competentie analyse en potentieelbepaling.

Personal Potential maakt gebruik van valide HR instrumenten om de competenties en loopbaanmogelijkheden van mensen in kaart te brengen en is bij de start in 1998 tijdens de ontwikkeling van de PPA wetenschappelijk begeleid door de vakgroep Psychologie & Communicatie onder leiding van Prof. dr. E.R. Seydel van de Universiteit Twente. De door Personal Potential gebruikte HR instrumenten zijn door de vakgroep goedgekeurd voor de toepassing in het kader van loopbaanontwikkeling en -begeleiding.

Hieronder vindt de lezer(es) een overzicht van de meest belangrijke Spin-offs die vanaf 1998 uit Personal Potential zijn voortgekomen, als waren zij Personal Potential's bedrijfsmatige kinderen, off-spring. Dit geldt voor de directe Spin-offs (I- III). Ook staan enkele indirecte Spin-offs vermeld in het overzicht, die in de meeste gevallen zijn gerelateerd aan de eigendomsoverdracht van één van de ruim honderd domeinnamen die Personal Potential vanaf het jaar 2000 in het kader van de mondiale ontwikkeling van het menselijk potentieel had laten registreren.

I De Carrière GPS

De Carrière GPS is ontwikkeld door MediaVisie die in de jaren 1998-2005 regelmatig een beroep heeft gedaan op Personal Potential voor wetenschappelijke kennis om zelf een HR tool naar eigen inzichten te ontwikkelen. De Carrière GPS is totstand gekomen door de synergetische combinatie van de wetenschappelijke kennis van Personal Potential en de ervaring op gebied van eigentijdse Multimediale Marketing van MediaVisie. De Carrière GPS helpt ROC studenten op een bijna onnavolgbare wijze bij hun vervolgstudie -en beroepskeuze.

Bezoek de website van de Carrière GPS!

II Talenten.nl

De oprichter en initiatiefnemer van Talenten.nl, Martijn Post, heeft vanaf het jaar 2000 regelmatig een beroep op Personal Potential gedaan om de functionaliteit van HR tools beter te begrijpen en te integreren in zijn trainingen die geïnspireerd zijn door de 7 habits of highly effective people (Stephen Covey). Nu helpt hij mens en organisatie om vooral hun sterke punten (talenten) te ontdekken en in te zetten voor maximaal succes in loopbaan en geluk in privéleven.

Bezoek de website van talenten.nl!

III Visionair.nl

De huidige eigenaar van visionair.nl, Germen Roding, heeft visionair.nl, die oorspronkelijk was bedoeld als parodie op de vooruitstrevende bedrijfscultuur die heerste in de jaren '90 (jaar 2000), vanaf het jaar 2004 uitgebouwd tot een levendig portaal met een geïntegreerd forum waarin aspirant visionairs hun visies op een florissante en soms minder florissante toekomsten delen. Anno 2014 is visionair.nl uitgegroeid tot een platform voor inspiratie en ideeën op gebied van technologische ontwikkelingen die duurzaamheid, ecologie en economie met elkaar op synergetische wijze verbinden.

Bezoek de website van visionair.nl!

IV Levensloop.nl

De domeinnaam levensloop.nl was tot mei 2005 eigendom van Personal Potential. Toen in de verzekeringswereld in 2005 de Levensloopregeling werd geïntroduceerd, steeg de economische waarde van deze domeinnaam opeens naar relatief grote hoogte. Uiteindelijk is de domeinnaam vergeven aan de huidige initiatiefnemer van talenten.nl, die rondom levensloop.nl een heel panorama van mogelijkheden voor een beter leven heeft beschreven en deze in een later stadium via een economische transactie heeft overgedragen aan de voorganger van de huidige exploitant.

Bezoek de website van levensloop.nl!


V In Person

De CEO van het meest fameuze uitzendbureau van Oost- Nederland heeft vanaf het jaar 1998 zich op genereuze wijze laten inspireren door Personal Potential om zo zijn uitzendbureau met meer dan 40 vestigingen in heel NL te voorzien van een eigentijdse Human Touch, die gebaseerd is op de basisbehoeften van jonge mensen in het derde milennium: een leuke baan met toffe collega's en een gezellig privéleven. Easy en simple.

Bezoek de website van In Person!

 

VI Loopbaanadvies.nl

De eigenaar van loopbaanadvies.net heeft in 2005 de domeinnaam loopbaanadvies.nl voor een quasi symbolisch bedrag overgenomen van Personal Potential om zo zijn doelgroep, werkzoekenden met behoefte aan een loopbaanadvies in de meest brede zin van het woord, beter te kunnen bereiken.

Bezoek de website van loopbaanadvies.nl!

 

VII Inspiratiedag.nl

De enige echte inspiratiedag werd gehouden op 29 november 2001 bij Venwoude, een commune voor een alternatieve levensstijl nabij het pittoreske dorpje Lage Vuursche, een onvergetelijke dag geïnspireerd op de zeven spirituele wetten van Deepak Chopra met een geanimeerde lezing, workshops en trainingen aangevuld met een vegetarische lunch.

In 2012 is de domeinnaam inspiratiedag.nl voor een quasi symbolisch bedrag overdragen aan spreker en trainer Bart van den Belt.

Bezoek de website van inspiratiedag.nl!


VIII Werkweek28uur.nl

Het Masterplan betreffende de werkweek van 28 uur is in eerste instantie bedoeld als inspiratiebron voor HR managers en dirigenten die een oplossing zoeken voor het werkloosheidsprobleem anno 2014. Het Masterplan suggereert dat dankzij de bestaande technologie en verregaande automatisering de 40-urige werkweek overbodig is geworden en dat in sommige branches voor werknemers van een specifiek profiel een hoger bedrijfsrendement wordt bereikt bij een werkweek van 28 uur. Bovendien zal door de arbeidstijdsverkorting van 700.000 banen van 40 uur per week ruimte worden gecreëerd voor 300.000 banen van 28 uur per week. Deze Spin-off is tot op heden nog steeds in beheer van Personal Potential.

Lees het Masterplan voor de werkweek van 28 uur!

 

 

© Personal Potential 1998-2014