Bevindingen van loopbaanplanners die het rapport PPA Personal hebben ontvangen

 
1.    Ik zou nog even terugkomen op het rapport PPA Personal Premium dat ik onlangs heb ontvangen.

In algemene zin vond ik het rapport mooi inzichtelijk en verhelderend. Er kwamen redelijk wat punten boven die ik in min of meerdere mate al over mijzelf wist, aangezien ik in de periode voordat ik de test deed al wat persoonlijkheids- en interessetests had doorlopen. Het PPA rapport geeft wat dat betreft een compleet beeld over persoonlijkheid, succesfactoren en EQ. De benodigde tijdsinspanning is daarentegen beperkt waardoor het maken van de test laagdrempelig blijft. Er waren overigens wel enkele scores t.o.v. de referentiegroep waar ik mij niet direct in herkende.

Met de Myers-Briggs typering was ik al bekend; opvallend was dat er een ander type naar voren kwam dan bij vorige tests. Ik zou daarom misschien wel de "close matches" erbij vermelden omdat (bijna) niemand 100% voldoet aan 1 typering. Daarnaast had ik het waardevol gevonden wanneer er een gerichte kruisbestuiving in het rapport had plaatsgevonden bij de onderdelen, zeker waar de scores hoog waren. Ik doel daarmee op de toelichting die wordt gegeven bij bijv. Competenties; je scoort hoog op competentie X en gecombineerd met je lage score bij compententie Y zal je snel geneigd zijn tot gedrag Z. Maar misschien dat je dat soort details juist bewaard voor de persoonlijke gesprekken.

Verder vond ik het inzichtelijk om in deel V middels voorgaande scores je eigen potentieel middels de succesfactoren samenstellen. Ik heb dit overigens in een Excel-sheet gedaan wat het -voor mij- overzichtelijker maakte.

Ik hoop dat je hier wat mee kan en je mag wat mij betreft de tekst naar eigen inzicht bewerken voor een quote op je site. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Marco van der Vlies
Commercieel Manager in de ICT Branche

 
2.    Bedankt voor de rapporten SI en PPA. Wat erin staat is voor mij heel goed te herkennen. Het maakt wel veel duidelijk. Toch zou ik nog graag als dat mogelijk is in een gesprek willen bekijken hoe ik het het beste kan toepassen. Ik heb al een tijd het idee dat ik wat werk betreft niet helemaal de juiste richting ben ingeslagen. Binnenkort (per 1 nov.) moet ik ook weer wat anders gevonden hebben.

Met vriendelijke groet,

anoniem (INFP-ENFP), 32 jr.

 
3.    Vandaag heb ik jullie evaluatie als onderdeel van het rapport PPA Personal Internationaal doorgenomen. Heel veel dank daarvoor. Het klopt precies hoe ik ben en waar ik me op professioneel gebied me thuis voel: support. Werkzaam zijn voor een multinational company is net de plek voor mij. Ik ambieer absoluut geen leidinggevende functie en ben liever in "the field" bezig.

Ik hoop je hiermede voldoende te hebben geinformeerd te hebben Heel veel dank alvast.

Helen Oeij (INFJ) Almere

 
4.    Het PPA Personal rapport Premium geeft duidelijk inzicht hoe je je werkelijk bent. Ik ben inderdaad geen type om leiding te geven; ben meer een "doener", liever in het "veld" bezig. interactie met verschillende personen uit verschillende culturen cq samenleving vind ik zeer belangrijk mede dankzij de opvoeding die ik thuis gekregen heb; ben inderdaad zeer motivated, dedicated, ethousiastic in alles wat ik doe.

Tijdens het invullen van de questionnaire waren er een aantal stellingen die allemaal op mijn persoon kloppen. Het was soms moeilijk een keuze te maken, maar ik moest wel. Bovendien heb ik de questionnaire op een tijdstip ingevuld, dat ik het min of meer (: nu nog een beetje) gehad heb met hetgeen wat ik doe. Ik hoop dat dat een goed tijdstip is geweest.

Alvast heel veel dank voor alles.

Helen Oeij (INFJ) Almere

 
5.    In februari heb ik PPA Personal Premium Rapport aangevraagd. Het is een interessant rapport en het heeft me aan het denken gezet. Hoewel het een aantal maanden is geleden dat ik het rapport heb laten opmaken, zou ik toch graag een evaluatiegesprek willen hebben om ook uw mening te horen over dit rapport. Ik heb nl. het idee de verkeerde richting te zijn ingeslagen in mijn carriere, en ik wil nu stappen maken om mijn carriere weer in eigen handen te krijgen. Mijn volgende baan wil ik daarom ook gericht kunnen kiezen. Ik hoop dat u mij daarbij kan helpen.

Kunnen we hierover een afspraak maken?

Op verzoek anoniem gepubliceerd.

 
6.    Al zo'n twee jaar na mijn bezoek aan Enschede volg ik jullie activiteiten. Heel knap zoals jullie geleidelijk PP verbreden in de markt. Ongetwijfeld weet je nu niet meteen wie dit mailtje schrijft en is een zoekactie in de dossiers nodig. Even als houvast : Ik heb ongeveer eind 1999 een groot rapport aangevraagd, aangezien ik in een volkomen verkeerde arbeidssituatie terecht was gekomen. Dat was bij het toenmalige Origin in Groningen. Mijn typering was (en is! zo blijkt) INFP.

Merkwaardig genoeg zit ik nog steeds bij het bedrijf dat nu Atos Origin heet. Het is echter een totaal andere onderneming dan toen. www.atosorigin.com

- Allereerst bleek ik minder gek te zijn dan men dacht en is het hele management inmiddels vervangen en ik ben er nog. Ik bleek namelijk terecht te zijn gekomen bij een programmeursclub, die alleen mensen detacheerde. De manager wilde iedereen de deur uit hebben en ging dan gewoon naar huis, gitaar spelen.

- Inmiddels zit ik bij de Consultancy groep en ben ik daarnaast verantwoordelijk voor de sales in de gezondheidszorg.

- Naast mijn gewone werk ben ik verder gegaan met mijn eigen bedrijf, met een egring aantal uren. De inzet is tweeledig geweest: www.scientassist.com waar ik me nu nog steeds concentreer op een bordspel dat ik heb ontwikkeld. Kijk ook even bij ZenZicht, dat vinden jullie vast ook de moeite waard.

met vriendelijke groet,

Guus Löhlefink (INFP), Groningen

 
7.    Graag wil je wel laten weten dat jouw rapport mij op weg heeft geholpen. ik ben hier in de regio bij een coaching bureau binnengestapt en zij helpen me verder. Ik ga met veel plezier op cursus, voor mij is het echt ontspannende inspanning. dat wou ik je alleen even laten weten, dat jullie site wel degelijk veel voor een ander kan betekenen.

met vriendelijke groet,

anoniem (47 jr, v)

 
8.    Bedankt voor de inspirerende evaluatie naar aanleiding van mijn Premium rapport. Ik heb nu een helderder beeld gekregen van de richting die ik in wil slaan.

groeten,

Wouter Kuiper (ENFP)

 
9.    Vanmiddag kwam ik op uw homepage terecht. Reden dat ik nu eens reageer.

In juni 1998 heb ik de PPA software gedownload, het Premium rapport ontvangen en vervolgens ook een evaluatiegesprek gehad. Op dat moment was ik nog in dienst bij de Rabobank, maar ik zat in een outplacement traject. Ik wist nog niet goed wat ik wilde. Ik zat wel te piekeren iets voor mijzelf te willen doen. Naar uw zeggen had u op dat moment niet eerder een kandidaat gehad die uit uw test sociaal gezien zo sterk uit de test kwam. U heeft mij geadviseerd iets in begeleiding van jongeren te doen. Als ik iets voor mijzelf zou willen doen zou ik een goede partner moeten zoeken.

Nu werk ik al weer een paar jaar bij Nieuwland Opleidingen. Ik houd mij bezig met mensen (waarbij ook jongeren) die om welke redenen dan ook de aansluiting naar de arbeidsmarkt niet kunnen vinden. Heel vaak hebben deze mensen psychische of sociaal maatschappelijke problemen. Op dit moment is echter een nadeel dat mijn werkplek dicht bij Almere is en ik woon in Diepenheim. Eerder heb ik onderzocht iets voor mijzelf te doen hier in de Twentse regio met de begeleiding met de doelgroep, waar ik ook in Almere heb te doen. Ik zag dat toch niet zitten, vanwege de financiële kant. Nu ben ik samen met een partner aan het onderzoeken, naar mogelijkheden een trainingscentrum op te zetten. Wij denken aan een trainingscentrum voor mensen met burn outs of mensen die naar een burn out toe groeien. De plannen zijn echter nog in een heel pril stadium.

Achteraf kan ik concluderen dat u naar aanleiding van een testje en een persoonlijk gesprek mij snel en juist heeft geadviseerd!

Met vriendelijke groet,

Jan Boink Raadhuisstraat 13 Diepenheim

 
10.    Bedankt voor de snelle reactie m.b.t. het rapport PPA wat ik afgelopen week heb mogen ontvangen. Het rapport is vrij duidelijk in het presentatie van de informatie. Ik kan me op veel aspecten me in het rapport terug vinden. 1 ding wat ik echter niet begrijp, is het feit dat ik niet commercieel zou zijn; voor mij vreemd, daar ik reeds 12 jaar in de commercie zit (7 account manger, 4 jaar commercieel manager, 1 jaar directeur) en men mij vooral op mijn commerciele kwaliteiten waardeert.

Ik heb echter een vraag m.b.t. 1 aspect in het rapport. Ik heb allereerst mijn vrouw het rapport laten lezen en haar om haar mening gevraagd. Vervolgens heb ik het rapport gelezen. Zowel mijn vrouw als ik hebben moeite met de interpretatie van de informatie rondom het aspect "afwijking zelfbeeld: voorkeur versus capaciteiten" (blz 16 van het rapport). Wel kan ik de informatie (mijn karakter) van voorgaande grafieken in de 1e grafiek herleiden (=blauw), echter wat de "0" voorsteld is onze vraag. Zo ook hoe we 2-de grafiek moeten intepreteren. De bijgevoegde tekst op deze pagina maakt het niet echt duidelijk.

Gaarne zou ik van U meer duidelijkheid m.b.t. deze informatie willen ontvangen.

Bij voorbaat dank,

M.Vr.Gr.

Nick Klein, General Manager, 42 jaar.

 
11.    Ik zal een paar dagen duren voor alle informatie helemaal bezonken is, maar het begint een beetje tot me door te dringen en alles kriebelt aan me, merk ik. Ik vond het PPA rapport verrassend en bevestigend. Om even terug te halen wat me opviel zet ik het even op papier. Bevestigd werd ik vooral op mijn capaciteiten creativiteit en niet-zakelijkheid. En ik moet bijvoorbeeld gaan werken aan mijn assertiviteit en zelfvertrouwen. Daar loop ik al langer tegenaan. Er zaten ook uitslagen tussen die absoluut alles te maken hebben met mijn huidge baan, tevredenheid bijvoorbeeld, en inzet, grondigheid. Verder wist ik bijvoorbeeld niet dat ik zo intellectueel ingesteld was als dat ik dacht. En dat ik zo op mensen gericht ben, verraste mij aangenaam. Of zo ondernemend, ambitieus, maar dat ligt ook aan het feit dat ik gewoon een andere richting in moet qua werk en dat is een enorme drijfveer. En een beetje risico ga ik ook niet uit de weg. Ik ben vrij avontuurlijk ingesteld. Uit het rapport springen een paar dingen naar voren: artistiek/vormgeving, ondernemen en ook het rapport SI bovendien taal/tekstschrijver/redacteur. Daar valt in te combineren, lijkt me. Ik heb een foutje ontdekt in het rapport. Er mist een kolom ´ambitie´ in het allerlaatste tabel van intrinsieke eigenschappen en daar scoorde ik nu net zo hoog op. Erg verhelderend was het rapport. Mijn vriend is er ook erg nieuwsgierig naar geworden en zit erover te denken hetzelfde te doen.

Zelf vond ik dat een evaluatiegesprek toch nog nodig was. Met de dingen die uit het rapport kwamen, kon ik nog zoveel kanten op. Ik wilde niets verwachten, durfde het niet zo goed, maar ik ben stomverbaasd eigenlijk naar huis gegaan. Je hebt me zo´n spiegel voorgehouden. Er is echt veel duidelijk geworden. Ik weet nu welke kant ik op moet en ik ga er gewoon voor! Ik heb mijn baas verteld dat er tekstschijver/webdesigner/vormgever/eigen onderneming uit gekomen is en hij was erg enthousiast, maar ik denk dat hij heel goed voelt dat hij nu ook een plank mis gaat slaan als ik weg ga. Tenslotte heeft hij iemand nodig met die capaciteiten, maar geen budget en geen plek momenteel. Onze projectleider zei gelijk dat ze opdrachten voor me had als ´tekstschrijver´ hier om nog meer ervaring op te doen. Ik heb er weer helemaal zin in...

Esther INFP, 31 jaar

 
12.    Na het onvangen van de uitslag van de PPA is er echt veel met me gebeurd. Ik weet ineens wie ik ben. Capaciteiten waar ik aan twijfelde blijk ik toch echt te bezitten. Ik ben er zeker van dat in mijn verdere loopbaan betere en zekerder keuzes zal kunnen maken.

Marc Kraak. ENFJ, 34 jaar

 
13.    Bedankt voor snelle service. Het is erg verleidelijk om ook de uitgebreidere versies aan te vragen. Wellicht dat ik dat in de nabije toekomst ook zal doen. Het EQ-rapport vond ik helder en concreet. Voor wat betreft je vraag naar een testimonial: hieronder voeg ik een stukje tekst toe wat uit mijn hart gegrepen is. Het was trouwens leuk om eens bevestigd te zien dat mijn EQ inderdaad fors uitstijgt boven de referentiegroep.

De uitslag van de test betekent veel voor mij. Nu ik, 49 jaar oud, op het punt sta om een andere wending aan mijn carrière te geven, is het belangrijk om nog eens goed te beseffen hoe ik scoor in verhouding tot een referentiegroep. Vanzelfsprekend ken ik een aantal eigenschappen van mijzelf. Maar om het zo duidelijk en concreet uitgebeeld te zien in een grafiek met een duidelijk uitleg er naast, veroorzaakte toch een schok. Het maakt dat ik een "beeld" van mijzelf voor ogen heb in alle stadia van het zoeken naar een functie. Bij het solliciteren is het daarom eenvoudiger om een duidelijk beeld van mijzelf over te brengen, maar even belangrijk is dat ik kritischer kan kijken naar de organisaties waar ik solliciteer. Wat past bij mij en wat past juist minder.

Daar komt bij dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen, onder ander uit de wetenschap hoe het zit met mijn minder hoge scores. Onder mijn laatste sollicitatiebrief heb ik daarom toegevoegd dat een assesment onderzoek geen bezwaar is. Leven is het meervoud van lef!

Ernst Duvert. ENFP, 49 jaar

 
14.    Zoals met elkaar besproken ontvang je hierbij mijn testimonial.

Mijn persoonlijke reden voor het doen van de PPA is het gevoel niet op mijn plaats te zitten in mijn huidige functie. Na zes jaar werken in commerciële banen, ben ik voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat mijn interesses meer liggen op het vlak van organiserende functies. Als rasechte "regelneef" kan ik momenteel te weinig doen met mijn talenten. In de verkoop hoort de kick te liggen bij het scoren van de order terwijl ik meer bezig ben met het regelen van de randvoorwaarden.

Met dit gevoel over mezelf ben ik op zoek gegaan naar een persoonlijkheidstest en kwam via Internet bij de site van Personal Potential. Na het maken van de PPA, het ontvangen van het rapport PPA Personal Premium en het voeren van een persoonlijk gesprek, bleek het gevoel betreffende mezelf terecht.

Via Personal Potential is mijn Curriculum Vitae verstuurd naar het personeelsadviesbureau van Hans de Brouwer en twee maanden later heb ik een nieuwe baan als Operational Manager bij een Online Marketing & Adverstising bureau.

Ook positief aan Personal Potential vind ik de relatief lage tarieven voor de test. Juist voor mensen die een stap in hun carrière willen maken maar niet precies weten waarheen, is de PPA een prima middel om bevestigend of juist confronterend te werken.

Ingrid van Rossum (ENTJ, 31 jaar)
Business Partner Manager in de IT

Persoonlijke noot: Hartelijk dank voor het in contact brengen met Hans de Brouwer. Zoals je inmiddels al begrepen hebt, heeft dit een zeer positieve uitwerking gehad (en sneller dan verwacht)

 
15.    Ook van mij zoals beloofd nog een reactie. Indien jullie dit plaatsen, liefst anoniem gezien punt 2 onder het kopje 'aanleiding'. Kijk maar eens of jullie er iets aan hebben.

----- aanleiding -----
1) Mijn werkzoekende vriendin indirect stimuleren dit te doen.
2) Door externe factoren gedwongen over carriere na te denken, ondanks uiterst plezierige huidige baan (bewegingen van machines programmeren op projectbasis).

----- keuze -----
PPA Personal rapport Premium

----- opgevallen -----
1) Op MACRO-niveau scoren 'specialistisch' en 'praktisch' dermate hoog (>35 tov ref groep) dat de grote lijn duidelijk is, vooral een bevestiging van wat ik al dacht. Gevaar is misschien dat de huidige baan die mij zo goed bevalt het beeld vertroebeld heeft.
2) Op MESO-niveau scoor ik vooral op 'organisatie' hoog. Ik kan slecht plannen in tijd, maar technische problemen goed structureren (dus misschien vandaar). Ook hoge scores op 'verantwoordelijkheid' en 'besluitvaardigheid' lijken voort te komen uit aspecten van mijn technisch, specialistisch werk.
3) Tenslotte het MICRO-niveau. Vooral een beeld van een voorzichtige, realistische perfectionist met helicopterview, die tot op zekere hoogte het nut van regels, normen en structuur inziet. Daarnaast enige dienstverlenende eigenschappen (zakelijk, open, behulpzaam, creatief en flexibel).
4) Het zou mooi zijn als er een paar regels door PPA aan het rapport waren toegevoegd, waarin wordt aangegeven wat jullie ervaren, professionele ogen het meest opvalt in de scores. Een ietwat persoonlijke noot dus. Aan de andere kant realiseer ik mij natuurlijk dat hiervoor het persoonlijk gesprek (Compleet versie) of de schriftelijke evaluatie (Internationaal versie) in het leven zijn geroepen.

----- bruikbaarheid -----
1) Ideeën die ik had over mezelf zijn vooral bevestigd, maar ik heb wel een breder beeld gekregen van de verschillende aspecten van 'de mens', en hoe ikzelf daarin sta.
2) Kenmerken en gevoelens van mezelf hebben vorm gekregen, zijn geduid met concrete termen.
3) De resultaten zijn bruikbaar geweest bij het opstellen van mijn resumé, al is het maar omdat er een keur aan termen in het rapport voorkomt, waaruit je een voor jezelf aansprekende selectie kunt maken.
4) Ondanks het plezier in mijn huidige baan en de bevestigingen in het rapport, ben ik (hopelijk) wat meer geneigd om mij voor een eventuele volgende baan toch breder te oriënteren dan op een kopie van mijn huidige werk. Dit vanwege het brede (complete) beeld wat geschetst wordt.

Op verzoek anoniem geplaatst (INFJ).

Elektrotechnicus, 32 jaar.

 
16.    Hieronder volgt mijn reactie op het rapport PPA Personal en het evaluatiegesprek dat daarop volgde.

Drie weken geleden heb de PPA vragenlijst ingevuld en dezelfde avond kreeg ik het rapport gemailed. Heel snel dus. Het is een uitgebreid rapport waar veel aspecten in aan bod komen. Op macro-niveau: de koppeling met de arbeidsmarkt, was voor mij verrassend dat ik op commercieel en op ondernemer hoog scoor. En op sociaal laag. En dat voor een andragoog! Zeer verhelderend en tevens bevestigend vond ik de resultaten op meso-niveau: de koppeling met de werkomgeving. Hoge scores voor besluitvaardigheid en verantwoordelijkheid. En laag voor zelfvertrouwen en optimisme. Het laatste heeft duidelijk te maken met de situatie op dit moment: nl. werkzoekend zijn wat mij doet twijfelen aan mijzelf.

Tevens heb ik een evaluatiegesprek gehad met Maarten, waarin het rapport is toegelicht. En in dat gesprek werd vooral duidelijk dat de belangrijkste functie van het rapport voor mij is (inclusief de Myers-Briggs typeringen) dat ik loskom van het gevoel te falen, het niet te kunnen, enz. dus het genoemde gebrek aan zelfvertrouwen. Heerlijk, al die sterke punten van jezelf op een rij te zien en te herkennen. En objectief benoemd/gepresenteerd. Voorbeeld: in mijn vorige baan gaf ik leiding aan een team met daarin mensen op lbo/mbo-niveau. Vaak had ik het gevoel de aansluiting te missen, m.n. tijdens de informele momenten in de pauze. Er niet bij te horen, een vreemde eend in de bijt. Niet leuk. Maarten kon mij vertellen dat het juist in contact met mensen op lbo/mbo niveau aankomt op je EQ-kwaliteiten. En daar scoor ik laag op, ik ben geen type voor 'small talk'. Nu snap ik hoe het zit in dit voorbeeld, heel bevrijdend!

De uiteindelijke toeleiding naar de arbeidsmarkt en passende werkomgevingen in het rapport bevestigen mijn "vermoedens"; toch richting management of organisatie-advies en uit de gezondheidszorg.

Ik heb tevens een consultant van een werving- en selectiebureau, waar ik ingeschreven sta, nieuwsgierig gemaakt naar Personal Potential. Hij zal de webpagina bekijken, volgens mij voor hem een prima doorverwijsadres. Tot slot: ik was aanvankelijk van plan vijf gesprekken te plannen met een loopbaanadviseur. Tot ik surfend op de personal-potential pagina terecht kwam. Ik denk dat ik in zeer korte tijd een behoorlijk complete analyse van mijn capaciteiten heb gekregen voor een relatief lage prijs. Vijf gesprekken met een loopbaanadviseur kosten meer dan de f 800,-- die ik heb geinvesteerd en neemt meer tijd. PPA is dus een prima alternatief/produkt in de wereld van de loopbaanbegeleiding en -advies. Daarbij staan de heren van PPA achter hun visie en methodiek en hebben minder dollartekens in hun ogen (Zie www.koehandel.nl).

Maarten en Manfred bedankt!

Paula Hester (INTP, ISFP) (Hengelo).

Teamleidster, 39 jaar, Andragologie.

 
17.    Bedankt voor het rapport en voor het niet in rekening brengen van de toeslag. Na aandachtig het rapport te hebben bestudeerd zou ik hierbij willen aangeven dat ik het interessant vind en leerzaam. Het rapport geeft veel tools om mee aan de slag te gaan. Sommige punten zijn herkenbaar, sommige geven stof tot denken. Jullie banen( afdelingen )advies geeft mij meer inzicht en tevens ook een bevestiging over de nieuw te volgen weg.

Over de trainingsavond ga ik nadenken.

Tot ziens en veel succes met jullie business!

Vrgr, Hélène Schouten (ENFP), Haarlem

Manager opstarten nieuwe afdelingen, 36 jaar, bachelors degree management.

 
18.    Zoals beloofd mijn referentie mbt het rapport PPA Personal en het evaluatiegesprek. Zou je zo vriendelijk willen zijn deze anoniem te plaatsen (leeftijd / opleiding ed. geen probleem)?

Enige tijd geleden (december'99) heb ik het PPA Personal Compact rapport ontvangen. Voordat ik dit rapport heb besteld had ik al een aantal andere test gedaan maar deze test gaf mij het gevoel dat resultaten zoals weergegeven in de grafieken een schot in de roos zijn.

Na mijn afstuderen (februari'00) bleek dat een baan vinden niet moeilijk is, de ideale baan daarentegen wel!. Nadat ik een aantal concrete aanbiedingen op zak had heb ik het PPA Premium aangevraagd. Door middel van het PPA Premium was het voor mij mogelijk mijn zelfkennis te vergroten, het bevat een groot aantal aspecten waarop gemeten wordt (zowel persoonlijk als werkomgeving) en wordt een afwijking van het zelfbeeld gegeven. Omdat er in mijn zelfbeeld een aantal afwijkingen vertoonden en ik mijn aanbiedingen door een professional wou laten bekijken heb ik ook het evaluatiegesprek aangevraagd. Hierin werd door Human Potential Consultant Maarten van Mook op duidelijke wijze mijn PPA resultaat toegelicht en bleven er na enige tijd twee aanbiedingen over die waarschijnlijk het beste voor mij geschikt waren. Inmiddels heb ik een keuze kunnen maken en treedt ik per 3april in dienst van een toonaangevend IT-bedrijf. Kortom: het rapport PPA Personal is een zeer geschikt middel voor iedereen die bezig is met een oriëntatie op zijn loopbaan (dus ook voor starters)

Tot ziens!

Op verzoek anoniem geplaatst (ISFJ)

IT professional, 21 jaar, HBO Bedrijfskundige Informatica.

 
19.    Zoals beloofd geef ik je nu mijn feedback op het PPA Personal rapport (Premium versie).

Eigenlijk herken ik alles in de PPA, zowel de positieve als minder positieve punten. Ik had wel gehoopt wat hoger te scoren op de sociale punten, omgang met mensen, empathie/inlevingsvermogen en openheid. Ik probeer me altijd in anderen te verplaatsen en ik probeer ook continu mijn oordeel niet te snel klaar te hebben; ik heb ook het idee dat dit me met de jaren beter af begint te gaan, klaarblijkelijk ben ik 'er' nog lang niet! In eerste instantie dacht ik dat met openheid werd bedoeld: openheid van mijzelf naar anderen toe, maar het betekent dus in hoeverre ik opensta voor anderen en hun mening. Het eerste ben ik zeer zeker wel, ik 'gooi' bij wijze van spreke vrij snel mijn hele hebben en houden op tafel. Het tweede ben ik inderdaad niet altijd en daar moet ik wel op letten. Het kan bij mij nogal afhangen van een bui en dat is natuurlijk niet goed.

Een aantal factoren vond ik met name interessant: hoge normaliteit, nooit aan gedacht dat dat iets is wat iemand meer of minder heeft, maar ik herken de hoge score. Ego-drive, wereldwijsheid, actiedrang en mentale gedrevenheid waren ook factoren waar ik als zodanig nooit had bij stilgestaan maar waarvan ik de (hoge) score herken. Kortom, ik vind de PPA over het algemeen de spijker op de kop en het heeft me zeker geholpen een zet te geven in de richting waarnaar ik banen moet zoeken. Ik heb ook nu al interesse om dit over een jaar (dan woon ik inmiddels weer in Nederland) weer te doen, om te weten in hoeverre de score anders zal zijn.

Ik ben erg positief over het PPA rapport en de snelle en extra service!! Zeker een aanrader voor andere Nederlanders op Aruba (zeker hen die denken aan remigreren). Ik verwacht dat mijn partner/vriend ook de test zal doen, wellicht zal hij een ander rapport aanvragen (ondernemerstest).

Bijgaand ook een foto zodat mensen die mijn recensie lezen een beter beeld hebben van wie ik ben.

Met vriendelijke groet en veel dank,

Barbara Hoogenboom (ESTJ)
Barbara Hoogenboom
Account Mananger, 27 jaar, HBO bedrijfskunde (Nijenrode).

 
20.    Met enige verbazing heb ik uw rapport SI en PPA Personal Premium betreffende mijzelf door genomen. Het is zeer leerzaam. De meeste conclusies bevestigen mijn sluimerende gedachten over mijzelf. Ik was mij daar echter nooit zo bewust van. Sommige zaken zijn mij in het rapport niet geheel duidelijk. Daarom wil ik graag een afspraak met u maken voor een evaluatiegesprek voor uitleg van het profiel en loopbaanadvisering.

Met vriendelijke groeten,

Roel Hunze (INFP) Deventer, HBO-er procestechniek, 40 jaar

 
21.    Vorige week heb ik reeds naar volle tevredenheid het rapport PPA Personal Premium ontvangen. Het geeft goed onderbouwde bevestigingen van zaken die ik gevoelsmatig al zo zag. De resultaten zijn voor mij dan ook een prima hulpmiddel bij het gericht zoeken naar geschikte functies.

groeten,

Anton Kuypers (INFJ).

Account Mananger, 38 jaar, HBO-er bedrijfsinformatica.

 
22.    Ik heb het rapport de dagen na ontvangst zeer intensief gebruikt en was op dat moment erg blij met de bevestiging van hetgeen ik ook van mijzelf vind. Vlak daarvoor en ook de reden van het aanvragen van het rapport, was ik om een erg knullige reden afgewezen voor een functie. Ook al vind je op dat moment de reden knullig, je gaat toch aan jezelf twijfelen en het rapport heeft mij toch dat stukje extra zelfvertrouwen gegeven om daarna het volgende sollicitatiegesprek in te gaan met als resultaat, dat ik nu een andere baan gevonden heb. Deze baan past ook binnen het resultaat van het gemaakte driedimensionale persoonlijkheidsprofiel. Dit laatste onderdeel heb ik als heel positief ervaren om op basis van het rapport op eigen kracht er je eigen sterke punten nog eens op een andere manier naar voren te halen. Het rapport krijgt daarmee een nog grotere waarde, mede ook omdat je op dat moment verplicht bent om het rapport van voor tot achteren door te nemen. Ik heb voor mijzelf een overzicht gemaakt van de tien tot vijftien intrinsieke eigenschappen met een hoge waardering en dit op mij zelf laten inwerken. Door ook te kijken naar onder- of overschatting leidt dit tot een goed beeld van je eigen persoon. En dat beeld klopt. Het heeft geleid tot resultaat en daarmee geholpen binnen deze sollicitatie, maar ik had ook een andere sollicitatie nog lopen, waar ik wat meer onzeker over was en hier heb ik uiteindelijk vol zelfvertrouwen van af gezien. Tot slot heb ik er met een paar mensen binnen de huidige werkgever over gesproken en met enkele familieleden, waarbij mijn broer aangaf het binnen zijn werkkring naar voren wilde gaan brengen.

Groet,

Gerard Fikken (ISFJ).

42 jaar, HBO-er werkzaam in de veehouderij.

 
23.    Hierbij mijn reactie op het rapport PPA Personal en het persoonlijk gesprek dat daarop volgde.

Ik heb de PPA vragenlijst ingevuld omdat ik graag een goed beeld wilde hebben van mijn sterke en minder sterke punten. Aangezien ik aan de volgende carrièrestap toe ben, leek een loopbaanadvies mij dan ook erg zinvol. Een profielrapport over je persoonlijkheid is bij het maken van een keuze een bijna onmisbaar hulpmiddel voor mij. Het is daarbij een voordeel dat Personal Potential geen recruitment-bureau is. Het advies is dan onafhankelijk en wordt niet geschreven in de richting van de banen die eventueel beschikbaar zijn. En ik hecht veel waarde aan een onafhankelijk advies.

En dan het rapport PPA Personal zelf. Het is een uitgebreid rapport en het heeft mij even wat tijd gekost om één en ander te doorgronden. Het leverde mij zeer waardevolle informatie op. Het beeld wat ik in grote lijnen van mijzelf had, bleek zeker niet compleet. Een aantal sterke persoonlijkheidskenmerken had ik zelf niet als zodanig herkend. En het geldt ook voor de minder sterke punten. Het rapport heeft het (wazige) beeld dat ik van mijzelf had enorm verscherpt. Ik ga nu ook met meer overtuiging en zelfvertrouwen op zoek naar de baan/functie die bij mij past. Ik vind verder dat het evaluatiegesprek een nuttige aanvulling is voor het rapport, je kunt dan net even je eigen interpretatie deels bevestigd en deels aangevuld zien. Zo’n gesprek levert veel meer achtergrond informatie op en maakt het rapport direct een stuk duidelijker. Na dit gesprek ben ik ook gerichter gaan zoeken naar de functies die bij mij passen. Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen.

En natuurlijk bedankt voor al jullie deskundige hulp!

met vriendelijke groet,

Op verzoek anoniem geplaatst (ISFJ).

43 jaar, Marketing Manager (drs) in de Farma branche.

 
24.    "Nadat ik van jullie de testresultaten had ontvangen, heb ik mezelf afgevraagd wat ik nou moet doen, aangezien ik de opleiding Accountmanagement niet gehaald had. Ik dacht ik zal mijn rapport uitvoerig gaan bestuderen zodat ik een beter beeld krijg van mijn studiemogelijkheden. Opeens kreeg door mijn hoge score voor "generalisme", "intellectueel" en "sociaal" een ingeving: Waarom ga ik niet een internationaal georienteerde opleiding met talen doen? Vier jaar terug dacht ik er al aan om naar de HEBO in Den Haag te gaan, maar toen was ik nog te jong en ja Den Haag is wel ver. Nu heb ik de stap genomen en zit ik in Den Haag sinds september. Ik doe de HEBO, en kan er versneld over doen, binnen drie jaar kan ik afgestudeerd zijn. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Een erg leuke school, er zitten 15.000 studenten op. De opleiding die ik heb gekozen, bereidt je voor op een Europese Gemeenschap, je bent overal inzetbaar. Het is een zeer brede opleiding, met drie vreemde talen, cultuur, economie,uitwisselingen naar het buitenland etc. Je leert veel over de verschillende culturen met de achtergronden, je leert je drie talen zeer goed spreken. Ik heb gekozen voor Engels, Duits en Italiaans. Mijn persoonlijke typering "generalistisch", "intellectueel" en "sociaal" herken ik nu duidelijk in de vakken die ik volg!! Inmiddels heb ik al tentamens gehad en die zijn zeer goed verlopen. Het enige wat minder is dat ik ontzettend moet wennen aan Den Haag, heel anders dan Hengelo. Deze keus heb ik mede aan het rapport PPA Personal en het gesprek met jou te danken. Ik heb nu eindelijk mijn draai gevonden."

Je had het over zinssneden uit mijn referentie die je wou overnemen, ik vind dit wel acceptabel als je alleen mijn voornaam gebruikt.

groetjes,

Melanie (INFP).

23 jarige HBO studente.

 
25.    Geachte heren,

Zoals ik al eerder stelde is de site een prima initiatief (drempelverlagend!). De opzet is helder en interessant. Uiteraard was ik benieuwd naar de uitgebreide test en heb die daarom ook gedaan. Dit weekeinde ontving ik mijn map met de analyse, waarvoor mijn hartelijke dank. Het rapport is de moeite waard en biedt zeker waar voor zijn geld.

In eerste instantie was ik verbaasd dat ik zelf eigenschappen moest traceren en opschrijven. Dat is immers heel eenvoudig op geautomatiseerde wijze te doen. Terwijl ik bezig was begreep ik de waarde ervan. Door zelf te zoeken, te kiezen en te schrijven kreeg ik meer inzicht in werking en betekenis. De zelf verwerkte begrippen "leven" meer dan de standaard afgedrukte. Of dit werkelijk de gedachte erachter is geweest weet natuurlijk ik niet (maar kan het alsnog worden). De uitkomst is zeer herkenbaar en de scores zijn uitgesproken. Een hele reeks eigenschappen scoort in detail 15-30 (percentiel?) boven de referentiegroep.

U mag (delen uit) mijn reactie gebruiken voor marketing-doeleinden, mits de citaten mij niet schaden.

Met vriendelijke groet,

Guus Löhlefink (INFP)

42 jaar, Consultant (drs.) bij grote IT onderneming.

 
26.    Vanmiddag vond ik het rapport reeds in mijn postbus. Hartelijk dank!! Uiteraard heb ik het direct bekeken. Eerlijk gezegd valt het me mee: het enige waarvan ik echt opkeek was de negatieve score voor 'tolerant'. Dat knalt er uit echt uit. Verder doet het me goed dat ik mezelf blijkbaar aardig door heb. Over het geheel 'lijd' ik zelfs aan zelfonderschatting. Ook geen schokkende ontdekking trouwens.. Wat ik nog moet uitzoeken is het laatste deel. Altijd het toetje voor het laatst bewaren he! Morgen ga ik verder spitten. Maar tot nu toe is het zeer verhelderend en komt het dicht bij het beeld wat ik van mijzelf heb! Ik zou in een later stadium daarom graag nog in aanmerking willen komen voor het evaluatiegesprek. Wanneer, dat laat ik je binnenkort weten.

Groeten, Corine, Dordrecht (INFP)

35 jaar, verpleegkundige (MBO) in een verpleeghuis.

 
27.    De PPA heeft een goede bevestiging gegeven van vele aspecten van mijn persoonlijkheid. Ten aanzien van mijn persoonlijkheid heeft de analyse nauwelijks de plank misgeslagen en bewijst het zijn meerwaarde in de overzichtelijkheid en in de koppeling van mijn kwaliteiten en vaardigheden ten opzichte van zowel de maatschappij als organisaties/bedrijven.

Het met jou gevoerde gesprek over de interpretatie van de uitkomst van de PPA in combinatie met de evaluatie van mijn Jung-typering en succesfactoren heeft mij een vernieuwend inzicht gegeven die mijn zelfkennis zeer ten goede komt. Met name de constatering dat ik, als Shaper/Controller, tot mijn recht kom in een omgeving van Creators/Shapers is een eye-opener voor mij. Bedankt voor het gesprek en de PPA en wellicht tot later!

Fridjof Bron, Amsterdam (ISFJ)

30 jaar, accountmanager (Mr.) bij een grote Bank.

 
28.    Ik heb momenteel niet de tijd en rust om een uitgebreide reactie te geven op mijn rapport PPA Personal - ben naast mijn werk hard bezig met de laatste loodjes van mijn studie om zodoende nog in '99 af te studeren.

Kort kan ik wel zeggen dat er uit mijn PPA Personal rapport naar mijn idee niet helemaal het beeld van mij naar voren kwam wat ik verwachtte. Ligt volgens mij ook aan het feit dat ik vaak moeite had met het spontaan, haast intuitief, maken van keuzes in de PPA-vragenlijst. Al met al is er volgens mij toch wel een gedegen stuk zelfkennis nodig om een voor jezelf waardevol PPA-rapport als output te verkrijgen. Voor mij bestaat het leven en het beeld van mezelf nog uit te veel grijstinten om een eenduidig persoonlijkheidsbeeld uit de test naar voren te krijgen.

De tabellen a/h einde van het rapport met daarin de vereiste kwaliteiten bij verschillende vakgebieden heb ik als referentie/oriëntatiemiddel als uiterst nuttig ervaren.

Succes met alles.

23 jarige studente (INFJ) (op verzoek anoniem geplaatst).

 
29.    Mijn excuses voor de late reactie, ik ben helaas niet in de gelegenheid geweest om eerder te reageren.

Bij deze wil ik je nog hartelijk bedanken voor het prettige gesprek dat wij hadden naar aanleiding van mijn testresultaten. Het gesprek alleen al was een positieve impuls voor mijn zelfvertrouwen. Op dit moment kan ik je niet uitgebreid op de hoogte stellen van alle ontwikkelingen. Ik verwacht je over 2 a 3 weken meer te kunnen berichten.

Nogmaals bedankt,

Met vriendelijke groet,

Op verzoek anoniem vermeld

 
30.    Nu dan eindelijk mijn reactie op het rapport PPA Personal.

Korte termijn (tot ca. 3 weken na ontvangst van het rapport):

* In hoeverre bevestigde het rapport PPA Personal je vermoedens omtrent je potentieel?
Voordat -op 29 oktober 1998- het rapport PPA Personal in mijn bezit kwam, had ik eerder al het SI-rapport (de zgn. Succes Indicator) ontvangen. Verrast reageerde toen mijn echtgenote: "Jack, dat ben jij hélemaal!" Ikzelf was niet minder verwonderd, want het was werkelijk treffend hoezeer de beschrijving van het INTP-profiel overeenkwam met mijn zelfbeeld. Het leek me nuttig "de anatomie" van m'n persoonlijkheid nu maar eens "volledig bloot" te laten leggen! Wat ik vooral graag wilde weten is, of het werk, wat ik nu doe, wel echt bij me past. Verder hoopte ik te ontdekken welke in feite mijn beperkingen zijn, en hoe ik daarmee zo reëel mogelijk kan omgaan. Wat "mijn potentieel" betreft, was ik misschien aan één kant niet zo verbaasd, maar ik begreep wel dat het tijd wordt mijn mogelijkheden beter onder ogen te zien en ze effectiever te benutten. In die zin is het rapport PPA Personal een eye-opener geworden en heeft het mijn (verdrongen) vermoedens inderdaad bevestigt!
* Waren er verrassende elementen in het rapport PPA Personal, maw had je voor bepaalde eigenschappen andere scores verwacht?
Wat me met name opviel is, dat ik op diverse onderdelen nogal door de gemiddelde score heenschoot, óók bijvoorbeeld bij inschikkelijkheid en bij behulpzaamheid. Dat laatste had ik niet verwacht (vanwege vrijwilligerswerk, vóór en achter "de coulissen"), maar ik kan me er wél iets bij voorstellen. In elk geval deed het me goed dat ik niet als grijze muis uit de verf gekomen ben!

Lange termijn (vanaf ca. 3 weken tot een jaar na ontvangst van uw rapport)

* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal je geholpen bij je sollicitaties?
Op het moment dat ik mezelf wilde profileren bij een reorganisatie op het bureau waar ik werkzaam ben, versterkte het rapport PPA Personal m'n zelfvertrouwen. Hierdoor kon ik bereiken dat mijn functie meer inhoud kreeg bij een herverdeling die volgde van portefeuilles.
* Denk je nog vaak na over bepaalde PPA eigenschappen waar je een bijzondere score voor had?
Ik moest lachen toen ik de indrukwekkende score zag voor zelfontwikkeling (onder Ambitie), want eindelijk had iemand oog gekregen voor wat in Nederland vrijwel niet meetelt . . . Waar ik ook nog wel eens aan denk zijn de scores voor wijsheid (in het SI-rapport) en voor leiderschapsacceptatie (onder Conformistisch): als ik morgen filosofie kon gaan studeren, deed ik het meteen!
* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal bijgedragen aan een hoger zelfbewustzijn/zelfvertrouwen en onderscheidend vermogen?
Ik ben inderdaad zelfbewuster geworden, en dat is niet verkeerd want, al heb ik volgens het onderzoek geen groot talent voor inschikkelijkheid, ter wille van de vrede liet ik me de kaas nog wel eens van het brood halen. Daar ben ik in m'n loopbaan dus niet erg mee opgeschoten.
* Heb je anderen verteld over je ervaring met het rapport PPA Personal? Zo ja, welke punten heb je naar voren gebracht?
Ja, ik heb er met menigeen over gesproken, onder andere met vrienden en kennissen die zich beroepsmatig bezighouden met outplacement of recruitment. De professional-versie van het rapport PPA Personal kan bij de werving en selectie van personeel volgens mij veel werk uit handen nemen. Een absolute aanrader dus. Bovendien heb ik veel vertrouwen gekregen in de Jung-theorie, zover ik die nu ken. Met veel plezier ten slotte gaf ik een kopie van mijn rapport PPA Personal cadeau aan een staffunctionaris, die mij in mijn loopbaanontwikkeling ongelofelijk heeft gedwarsboomd, op de laatste dag vóór diens pensionering. Hij wist toen nog niet dat ik hem gedeeltelijk zou opvolgen!

Met vriendelijke groet, Jack van der Noord, Amersfoort (INTP)

43 jaar, adviseur schuldhulpverlening.

 
31.    Onderstaand mijn korte en lange termijn bevindingen.

Korte termijn (tot ca. 3 weken na ontvangst van het rapport):

* In hoeverre bevestigde het rapport PPA Personal je vermoedens omtrent je potentieel?
Het rapport gaf een reëel beeld van mijn potentieel; in grote lijnen hetzelfde als wat ik er zelf van dacht.
* Waren er verrassende elementen in het rapport PPA Personal, maw had je voor bepaalde eigenschappen andere scores verwacht?
Ik keek enigsins op van mijn reeële-beeld-op-de-wereld-vermogen. Opvallend was mijn gevoel voor commercialiteit; zag mezelf nooit als iemand die daar oog voor had. Beetje teleurstellend, voor mezelf althans, was/is mijn grote-lijnen-kijk-op-zaken.

Lange termijn (vanaf ca. 3 weken tot een jaar na ontvangst van uw rapport)

* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal je geholpen bij je sollicitaties?
Vlak nadat ik het rapport en het evaluatiegesprek ontvangen had, had ik een nauwkeuriger beeld van mezelf. In die zin heeft het me gesterkt mezelf te profileren tijdens mijn sollicitatiegesprekken.
* Denk je nog vaak na over bepaalde PPA eigenschappen waar je een bijzondere score voor had?
Ja, ik moet vaak denken aan mijn gevoel voor realiteit, haalbaarheid. Vaak, als ik met iemand in gesprek ben, denk ik dan: "Hou in Godsnaam je mond, je snapt het niet, laat mij het maar afhandelen." Heel vervelend, zeker als je niet bij machte bent/denkt te zijn inderdaad de touwtjes in handen te nemen.
* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal bijgedragen aan een hoger zelfbewustzijn/zelfvertrouwen en onderscheidend vermogen?
In bovenstaande tekst geef ik hier een antwoord op: in mijn beleving nogal veel/goed.
* Heb je anderen verteld over je ervaring met het rapport PPA Personal? Zo ja, welke punten heb je naar voren gebracht?
Ja, aan collega's. Jammer genoeg niet het slag mensen dat in aller ijl achter de PC gaat zitten. Ik heb gerept over de kracht van PPA je goede en slechte eigenschappen te accentueren/zichtbaar te maken. Ben wel van plan over PPA te vertellen aan mijn nieuwe werkgever (P&O van Synergie Consultancy BV).

Succes met jullie business!! Luc Richter, Abcoude (ISFP)

33 jaar, operational manager Call Center.

 
32.    Graag wil ik mijn reactie geven aan de hand van de door u gestelde vragen.

* In hoeverre bevestigde het rapport PPA Personal je vermoedens omtrent je potentieel?
Grotendeels
* Waren er verrassende elementen in het rapport PPA Personal, maw had je voor bepaalde eigenschappen andere scores verwacht?
Ik had verwacht op sociaal vlak veel hoger te scoren, zeker gezien het feit dat ik 15 jaar in de verpleging heb gewerkt.
* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal je geholpen bij je sollicitaties?
Ik was toen al aan het solliciteren bij een organisatie-adviesbureau; precies de richting die me in het ppa personal rapport werd geadviseerd. Het ppa personal rapport gaf me een steun in de rug dat de keuze die ik maakte juist was.
* Denk je nog vaak na over bepaalde PPA eigenschappen waar je een bijzondere score voor had?
Ja, die lage score op sociaal vlak, die ik overigens inmiddels wel begrijp.
* In hoeverre heeft het rapport PPA Personal bijgedragen aan een hoger zelfbewustzijn/zelfvertrouwen en onderscheidend vermogen?
Ik ben me (nog) meer bewust van mijn kwaliteiten en tekortkomingen. Weet wat ik kan en wat niet.
* Heb je anderen verteld over je ervaring met het rapport PPA Personal? Zo ja, welke punten heb je naar voren gebracht?
Ja, het prettige aspect om thuis in een rustige omgeveing de test te maken, de snelle afhandeling, mogelijkheid tot verdere begeleiding.

Succes! Nicole Bakker, Katwijk (INTJ)

37 jaar, verpleegkundig manager.

 
33.    Na ontvangst en grondige bestudering van het rapport SI heb ik besloten het rapport PPA Personal standaard aan te vragen. In dit rapport zaten enkele verrassende elementen. Zo heb ik via mijn "Persoonlijke Typering" andere kanten van mijn persoonlijkheid ontdekt. Vooral de toegepaste terminologieën lieten mij zien hoe de eigenschappen op Macro, Meso en Micro niveau zich met elkaar verhouden. Later heb ik alsnog een evaluatiegesprek aangevraagd om het beeld dat ik had nog te verscherpen.

Tijdens het evaluatiegesprek kwam naar voren dat de cultuurverandering en leiderschapsstijlen die op mijn werk van toepassing zijn, goed maar vooral kernachtig te beschrijven waren met behulp van de theorie van de vier Hoofdtypes. Het rapport PPA Personal Compleet heeft mij een beter inzicht gegeven in wie ik ben als persoon en welke positie ik inneem ten opzichte van mijn collega's. Kortom: het rapport PPA Personal dient als handvat om naar jezelf te kijken. Hoogstwaarschijnlijk zal ik aan de rapporten SI en PPA Personal een vervolg geven door deel te nemen aan de training "Benut uw succesfactoren".

Jullie mogen mijn reactie plaatsen als referentie op de website, maar wil wel graag anoniem blijven.

F.B., Groningen (INTP)

49 jaar, teammanager in de Intensieve Zorg.

 
34.    Mijn reactie op het rapport PPA Personal compleet is als volgt:

Er zaten geen tegenstrijdigheden in en ik vond een hoge mate van herkenning in de eigenschappen ego-drive, grondigheid, assertiviteit en resultaatgerichtheid. Tijdens het evaluatiegesprek met loopbaanadviseur Maarten van Mook heb ik een beter inzicht gekregen in de verhouding functie - werkomgeving. In het verleden heb ik me namelijk teveel geconcentreerd op de inhoudelijke aspecten van mijn functie en te weinig aandacht besteed aan intermenselijke relaties en sfeer. Uit het rapport bleek dan ook dat ik mij op de Maatschappelijke Oriëntatie "Sociaal" had onderschat: ik heb meer kwaliteiten op het sociale vlak dan ik aanvankelijk dacht. Vooral in het leidinggeven kunnen deze kwaliteiten (o.a. empathie) mij van dienst zijn. Al met al vond ik het rapport waardevol en het evaluatiegesprek was nog gezellig ook!

Jan Erkelens, Drachten (ISTP)

46 jaar, zelfstandig ondernemer in de autotechniek (HBO).

 
35.    Naar aanleiding van ons zeer aangename onderhoud van vrijdag 25 september, heb ik toch nog een vraag. En wel de volgende:

In VI. Ontdek uw succesfactoren! Vraag 1 t/m 6 zijn duidelijk en kon ik met gemak invullen. Dan: Selecteer de grafieken behorende bij de M.O's en de taakgerichte eigenschappen enz. In dit geval wordt, neem ik aan, bedoeld pag. 5 en pag. 17. Mij is echter niet geheel duidelijk wat wordt bedoeld met intrinsieke eigenschappen. Dat het hier om kerneigenschappen gaat is duidelijk maar het invullen van de micro geeft toch wat problemen. Wil je zo vriendelijk zijn een kleine handreiking te geven met het invullen, daar deze belangrijk zijn voor de koppeling. Maandag om 11:15 heb ik een afspraak met Mario Koster. Graag kom ik in het belang van jouw organisatie en mijzelf goed beslagen ten ijs.

Mario was zeer tevreden over het rapport. Zeer genuanceerd en prima presentatie. Natuurlijk heeft hij even tijd nodig om het te bestuderen. Hij is trots op me. Alleen dat al. Morgenochtend zal ik het rapport aan mijn manager presenteren en toelichten. Ook deze is zeer benieuwd naar de einduitslag. Wordt vervolgd.

Groeten,

Josje Franken (ENFJ)In maart 2007 heb ik het rapport PPA Personal Premium ontvangen. Het resultaat van het PPA rapport geeft een goed overzicht van sterke en minder sterke kanten van mezelf.
Het zelf maken van de vertaalslag van het uitgebreide PPA profiel naar de arbeidsmarkt vond ik op basis van alleen het rapport wat lastiger. Je moet er echt even voor gaan zitten, tijd uittrekken voor jezelf en dat was voor mij misschien wel de grootste opdracht. Het evaluatiegesprek dat erop volgde gaf veel meer helderheid dankzij de goede mensenkennis van Maarten van Mook. Ik heb het gesprek als zeer waardevol ervaren en heeft me nog meer vertrouwen gegeven in richting gegeven waar ik naartoe wil.
In mei 2007 heb ik een 3 uur durend coaching gesprek gehad, wat erg inspirerend, leerzaam en stimulerend is geweest en dat nog steeds doorwerkt. Ik kreeg na een rollenspel goede feedback. Ook de praktische kant van het solliciteren is aan bod gekomen (sollicitatiebrief schrijven, het voeren van een telefonisch sollicitatie gesprek).

De meerwaarde van de PPA is voor mij toch echt de persoon die erachter zit: Maarten van Mook. Met name zijn heldere kijk op de zaak en zijn spirituele inslag, die duidelijk te zien is op de site, spreken me erg aan.

Verrassend is dat ik nu naast mijn 'gewone' CV een eigen diploma CV heb van alle investeringen die ik in mezelf heb gestopt die mij naast de 'werkende' mens hebben gemaakt tot een 'healing' therapeut. Deze meerwaarde wil ik gaan gebruiken in mijn toekomstige werksfeer, zodat ik dit talent minder onbenut blijft dan nu het geval is.
In ben in de overtuiging dat de nieuwe werkomgeving, waar ik als persoon met al mijn talenten veel meer op mijn plek zal vallen, er al is!

Hartelijk dank voor de inspiratie en goede adviezen. Ik blijf de ontwikkelingen van de Personal Potential website met belangstelling volgen.

VJHM van den Heuij, ENFP

*****************************

Het rapport PPA Personal Premium is zeer interessant en leerzaam. Er staan voor mij vele herkenningspunten in die naar voren komen bij het lezen van de definitie van de eigenschap met een hoge of lage score. De instructies bij de interpretatie van het rapport zijn niet erg uitgebreid maar voldoende, uiteindelijk heb ik het zelf voor elkaar gekregen mijn driedimensionale persoonlijkheidsprofiel in te vullen op het einde. Nu nog hopen dat ik op mijn werk deze kwaliteiten wat meer kan gebruiken, ik zal mijn best doen.

Op verzoek anoniem geplaatst.