Enkele testimonials: zo ervaren onze opdrachtgevers en licentiehouders het gebruik van onze HR tools

 

Wilt u ook de Banenkiezer ® inzetten om de reorganisatie bij uw bedrijf in goede banen te leiden? Volg deze link voor meer informatie over het licentiehouderschap. 

"In juni 2014 hebben we een succesvolle pilot uitgevoerd met de Capaciteitentest Techniek die Personal Potential speciaal voor PostNL heeft ontwikkeld vanuit de reeds bestaande light versie.

De kandidaten die door ons bemiddeld worden voor een technische functie bij PostNL vullen de vragenlijst in, waarna wij binnen enkele minuten de uitslag (onvoldoende, voldoende, goed, zeer goed of uitstekend) op onze email adressen ontvangen. De uitslag geeft precies aan welke vragen goed en welke niet goed zijn beantwoord, waardoor wij meteen zien welke functies binnen de techniek het beste bij de kandidaat passen. Een opmerkelijke bijkomstigheid was dat de resultaten bijzonder goed werden gereproduceerd. Technici haalden hele hoge scores en mensen met weinig ervaring in de techniek lage scores!"

Bert Timmerman, Adviseur Training & Development, PostNL."De combinatie van Competentie Detector en Functie Indicator is een krachtig instrument. Via het competentieprofiel van de kandidaat en, zoals wij het noemen, het "ideale kandidaatprofiel" dat door de opdrachtgever wordt opgesteld, worden "zachte" functie-eisen op een goede en werkbare wijze helder in beeld gebracht. Binnen enkele minuten kan ik, als het ware in één oogopslag, vaststellen of voorgeselecteerde kandidaten zich thuis gaan voelen in hun mogelijk nieuwe werkomgeving.

De Functie Indicator is de spiegel van de Competentie Detector en is bedoeld voor HR managers die hun "ideale kandidaatprofiel" willen samenstellen door het invullen van de vragenlijst van 36 meerkeuze vragen. Helaas maakt nog niet elke opdrachtgever gebruik van deze fantastische mogelijkheid, terwijl het samenstellen van een profiel slechts een investering is van 20 minuten.

Ik kan het inzetten van deze extra selectietools van harte aanbevelen nu we er al weer 9 jaar dagelijks gebruik van maken. Het aantrekken van een nieuwe medewerker is een forse investering. Daarom is het van het grootste belang om uiterste zorgvuldigheid te betrachten om afbreukrisico's zo klein mogelijk te maken. Personal Potential is in de afgelopen jaren bovendien een juiste partner geweest. Met name bij de verdere perfectionering van de Functie Indicator. Voor nadere informatie over de voordelen en eventuele inzet van beide tools verwijs ik dan ook graag naar Personal Potential."

Dick van Houten, directeur van Centerpoint, het werving en selectiebureau in de Bouwkunde en Civiele Techniek met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

 


"Wij zijn zeer tevreden over de Talentenmeter die wij via de licentie GOUD in 2010-2012 hebben gebruikt. We gebruiken deze zeer actief als ondersteuning bij de intake van onze studenten. Op deze manier kunnen we ons een goed beeld vormen van de student. Op basis van het intakegesprek, het Talentenmeter competentieprofiel en een jobdateavond volgt de selectie en maken we een profiel van de kandidaat."

Susan Kerckhoffs, studiebegeleider bij Praktijkopleider BouwTalent.

 


"Als licentiehouder van de online Succes Indicator en de online Talenten Detector zijn wij erg enthousiast over de resultaten. MBO en HBO studenten kunnen in hun eigen tijd de test doen en zien welke banen bij hun passen. Ook ben ik een voorstander van het gebruik van MBTI, als je het persoonlijkheidstype van iemand weet, heb je al snel een idee van wat hij of zij wil of kan. Op grond van de uitslag van de online Succes Indicator (die bij ons trouwens interessetest heeft) kun je dan een loopbaanplan op maat samenstellen.

De testmethodieken van Personal Potential zijn zeer geschikt om toegepast te worden in nieuwe technologieën op gebied van beeld en geluid. Op basis van deze HR tools hebben wij de Carrière GPS ontwikkeld die wij nu in licentie aanbieden aan de ROC's."

Jeannette Leerkamp, Algemeen directeur MediaVisie.

 


"In 2005 heb ik door Personal Potential de online beroepenrichter voor techniek laten ontwikkelen. Via de online beroepenrichter kiezen leerlingen automatisch een beroep dat bij hen past. In 15 minuten weet de leerling meer over zichzelf en het beroep dat hij of zij na de opleiding gaat uitoefenen."

Ing. Gerard de Kinkelder, oud Directeur van opleidingsinstituut de Smeot.

 

Terug naar intro pagina